De grootste culinaire veldslag!

Nieuwe kookwedstrijd Slag op de Velden 2021 open voor inschrijving

De organisatie van kookwedstrijd Slag op de Schelde introduceert Slag op de Velden, de grootste culinaire veldslag van de Benelux. Met deze nieuwe kookwedstrijd worden gastronomie, wildpluk en bushcraft samengebracht en battelen teams om de prijs voor het beste gerecht op basis van Zeeuws wild en wildpluk op een zelfgemaakte hittebron in de Zeeuwse natuur. De wedstrijd vindt plaats op 16 november 2021 en is open voor inschrijving voor teams uit de Benelux. Rond de wedstrijd is een programma samengesteld met workshops, masterclasses, livemuziek, foodtrucks en cocktailbars.

De wedstrijd is een nieuw initiatief van Schelde Events, dat ook verantwoordelijk is voor de kookwedstijd Slag op de Schelde. Mede ingegeven door de coronamaatregelen wordt Slag op de Velden in de open lucht gehouden op dinsdag 16 november 2021. De teams bestaan uit een kok, een wildplukker en een bushcrafter die een gerecht met Zeeuws wild of schelpdieren en wildpluk bereiden op een zelfgemaakte hittebron in de Zeeuwse natuur.

Topjury

De teams worden beoordeeld door bushcrafter Siegurd van Leusen, wildplukker Mirjam Scholten, chef Eric van Bochove van restaurant ’t Vlasbloemeken in Zeeuws-Vlaanderen (een Michelinster), chef Bart de Pooter van restaurant Pastorale in België (Mastercook of Belgium en 2 Michelinsterren) en voorzitter van Escoffier Benelux chef Daniël Lassaut van Restaurant-Salons Lassaut in België (Mastercook of Belgium). Naast de eerste prijs, die gekozen wordt door de vakjury, bepalen vipgasten de winnaar van de publieksprijs. Beide winnaars ontvangen een unieke bokaal gemaakt door kunstenares Marjan van Garsel. Voor de eersteprijswinnaar is er een reportage in horecavakmagazine Culinaire Saisonnier en daarnaast zijn er veel andere prijzen te winnen die op een later moment bekendgemaakt worden.

Meld je nu aan!

De inschrijving sluit op zondag 16 mei 2021, waarna de selectie zal plaats vinden. De 6 interessantste inschrijvingen zullen worden uitgenodigd. Alle inschrijvingen krijgen vervolgens bericht, dus ook als je niet als finalist bent geselecteerd.

Strijd jij mee om de titel van de Slag op de Velden 2021? We kijken uit naar je inschrijving.